Omgeving Bergen Noord-Holland

Het is goed toeven in Bergen, elk jaargetijde heeft zijn bekoring, “onthaasten”, weer energie opdoen of zo maar een weekje of een paar dagen er op uit. Levendig Bergen met de kunsttiendaagse, lichtjesavond, Jazz en Sail, kunst en brocante markten staan garant voor een geslaagde vakantie. Informatie hierover vindt u op www.flessenpost.nl of in uw accommodatie. 

De natuur

Een strandwandeling of een fietstocht in de duinen en de bossen: dit is genieten met volle teugen. Urenlang kunt u wandelen of fietsen, over het strand langs de altijd weer boeiende Noordzee. U  passeert vaak weer een aantrekkelijk dorpje of u kunt genieten van de prachtige huizen. 

Tussen Bergen en Bergen aan Zee ligt een breed duingebied.
Midden in de natuur van het Noord-Hollandse duinreservaat ligt Bergen aan Zee. Het mooie brede strand met hippe paviljoens met ligstoelen en fijne keukens.  Bergen aan Zee is makkelijk met de fiets of auto te bereiken. 

 De Heerlijkheid Bergen is vooral de naam van rust, schoonheid , kunst en Cultuur. U kunt heerlijk genieten en wij heten u van harte welkom!

Het dorp

De oude dorpskern is rond de Ruïnekerk ontstaan, een kerk uit de 15e eeuw.  In het centrum vindt men veel interessante historische gebouwen, die begin van de 20e eeuw zijn ontstaan.  Het schilderachtige Bergen-Binnen met zijn vele winkeltjes, restaurants en gezellige terrassen nodigen U uit.

In de zomer is er iedere donderdag en vrijdag een kunst- en antiekmarkt.
In oktober zijn er de veelbezochte Kunst-10-daagse. In juli en augustus vinden er avondconcerten plaats met jonge internationale muziektalenten.

Dicht bij Bergen ligt Alkmaar, een mooi oud stadje met de beroemde kaasmarkt. Het waaggebouw en de Grote St.Laurenskerk zijn een van de cultuurhistorische highlights, naast 400 anderen monumenten. Ook Alkmaar is per fiets goed te bereiken.

Wilt u naar Amsterdam, dan raden wij u de trein aan, het treinstation van Alkmaar is per fiets en per bus goed bereikbaar. 

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op

info@beukenhoeve.nl