Omgeving

Het is goed toeven in Bergen, elk jaargetijde heeft zijn bekoring, “onthaasten”, weer energie opdoen of zo maar een weekje of paar dagen er uit, Bergen aan Zee en het omringende dorpjes staan garant voor een geslaagde vakantie.

              

Een strandwandeling of een fietstocht in de duinen en de bossen: dit is genieten met volle teugen. Urenlang kunt u wandelen of fietsen in de duinen en de bossen, of over het strand langs de altijd weer boeiende Noordzee.

Tussen Bergen en Bergen aan Zee ligt een breed duingebied.
Midden in de natuur van het Noord-Hollandse duinreservaat ligt Bergen aan Zee.
In dit gebied vindt U een flora en een uitgestrekt net van fiets- en wandelpaden.

Bergen, vooral de naam van rust, schoonheid , kunst en Cultuur.

De oude dorpskern is rond de Ruïnekerk ontstaan, een kerk uit de 15e eeuw.  In het centrum vindt men veel interessante historische gebouwen, die begin van de 20e eeuw zijn ontstaan.  Het schilderachtige Bergen-Binnen met zijn vele winkeltjes, restaurants en gezellige terrassen nodigen U uit.

Op 10 minuten fietsen ligt binnenbad de Beeck. Met een verwarmd binnenzwembad is dit heerlijk genieten voor jong en oud.

In de zomer is er iedere donderdag en vrijdag een kunst- en antiekmarkt.
In oktober zijn er de veelbezochte Kunst-10-daagse. In juli en augustus vinden er avondconcerten plaats met jonge internationale muziektalenten.

Dicht bij Bergen ligt Alkmaar, een mooi oud stadje met de beroemde kaasmarkt. Het waaggebouw en de Grote St.Laurenskerk zijn een van de cultuurhistorische highlights, naast 400 anderen monumenten. Zelfs Alkmaar is per fiets goed te bereiken.

Wilt u naar Amsterdam, dan raden wij de trein aan, het treinstation van Alkmaar is per fiets goed bereikbaar.